enfacedelamare

Leef als een god in de Lot tijdens de vakantie!


Onze mooie gîtes zijn een goede basis om de regio te bezoeken en we helpen graag met advies over tochtjes langs wijngaarden, markten, sport activiteiten, wandelingen, restaurants en de adembenemende natuur van deze mooie streek in Frankrijk.

De vooraanstaade wijncritici Michel Bettane en Thierry Desseauve hebben Cahors als de beste wijnstreek voor 2016 gekozen vanwege de grote vooruitgang in de kwaliteit van de Malbec wijnen. Vanuit onze gites kunt u makkelijk de wijnboeren van Cahors bezoeken en hun wijnen proeven.

De twee gîtes bevinden zich in een boerenschuur die op traditionele wijze gerestaureerd is. De gîtes zijn gewaardeerd met 3 sterren*** door de Préfecture du Lot. Er is WiFi. Op het terrein van ruim 1000 m² zijn verder een zwembad (5 bij 10m) en de woning van de eigenaar.


Gîte 8 personen

Begane grond: woonkamer met houtkachel, open keuken/eetruimte, toilet en badkamer.
Verdieping: 4 tweepersoons slaapkamers (2 met tweepersoonsbed), toilet en douche. Op het terras zijn tuinmeubelen en barbecue aanwezig.


Gîte 4 personen

Begane grond: woonkamer met eethoek en houtkachel, keuken, tweepersoons slaapkamer.
Verdieping: tweepersoons slaapkamer (tweepersoonsbed), toilet en douche.
Op het terras zijn tuinmeubelen en barbecue aanwezig.


Zwembad

Het zwembad is voorzien van een geluidsalarm volgens Europese veiligheidsnormen en omheind door een hek. Bij aankomst krijgt u uitleg hoe met het alarm om te gaan.


Parkeren

Als u aankomt bij En face de la mare kunt u de auto voor de deur uitladen en wordt u naar het parkeerterrein geleid. Dit ligt op 100 meter afstand. Bij het parkeerterrein is een groot veld waar gespeeld kan worden, een picknick bosje (prima om hutten te bouwen voor de ondernemende jongeren) en de moestuin.


Informatie

In het hoofdhuis is bijna altijd iemand aanwezig. Hier kunt u terecht voor informatie over de streek, winkels, restaurants, uitstapjes, culturele programma’s en dergelijke.

Omgeving

Ussel ligt centraal in het departement de Lot (afstand Utrecht 1070km), 20 km ten noorden van de stad Cahors. De Lot, een van de minst bevolkte streken van Frankrijk, ontleent zijn naam aan de gelijknamige rivier.In het noorden van de Lot stroomt de rivier de Dordogne. Tussen beide rivieren ligt een kalksteenplateau “Les Causses de Quercy” dat bekend is om zijn prehistorische grotten, kastelen en pittoreske dorpjes. Het landschap is zeer gevarieerd: diepe dalen, bossen en rotspartijen, ideaal voor de natuurliefhebber, wandelaar, kanovaarder, of als u niet tegen een heuveltje opziet, de fietser. De hoofdstad van de Lot is Cahors, bekend om haar wijn en haar Middeleeuwse historie. Ussel is een goede basis om allerlei tochten in de omgeving te maken. Bezoeken aan Cahors, Saint-Cirq-Lapopie (één van de mooiste dorpjes van Frankrijk), Rocamadour, Sarlat, Souillac, en de wijndomeinen zijn slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden. Daarnaast is de streek bekend om de regionale keuken met o.a. foie gras, confît de canard, truffels, walnoten en geitenkaas.


Tarieven

Genoemde prijzen gelden per week.De verhuurperiode gaat bij voorkeur in op zaterdag 16.00 uur en eindigt op zaterdag 10.00 uur. Neem gerust contact op om te informeren naar eventuele last-minute korting.

Periode Gîte 8p. Gîte 4p.
Juni, September € 770,- € 550,-
Juli, Augustus € 1.350,- € 860,-
April, Mei, Oktober € 485,- € 350,-
Winter € 340,- € 220,-

Hout voor kachel: eerste kruiwagen inbegrepen, daarna € 4 per kruiwagen. Als de gîtes niet gereserveerd zijn, kunt u buiten het hoogseizoen (juli/augustus) ook voor 1 of meerdere nachten bij ons terecht.


Routebeschrijving

Autoroute A20 – afslag 57, Cahors-Centre/St.Cirq-Lapopie.
Na ca. 2 km bij rotonde, de D820 (RN20) richting Brive/Sarlat aanhouden.
Na ca. 7 km klein bordje LE POUZAT. Hier alvast richting aangeven naar links en vervolgens bij bordje USSEL (D195) linksaf.
Weg volgen, bij glasbak links aanhouden, na enkele huizen is er aan de rechterkant een vijvertje; u vindt ons hier tegenover aan de linkerkant.


Contact


Hans Sanders & Siranouche Balian
Cap del Liot
46240 Ussel-France
E-mail info@enfacedelamare.com
Telefoon (00 33) (0) 565 360238
Mobiel (00 33) (0) 6 25 67 60 05